Monumentale Gouwekerk wordt toch hotel

Gepubliceerd op 13 maart 2020 om 11:50

De klankbordgroep die met White House Developement heeft gezocht naar een nieuwe invulling voor de monumentale Gouwekerk, heeft bekend gemaakt dat gekozen is voor de herbestemming als hotel. Iedereen stemt daarmee in, mits de verbouw en exploitatie niet teveel overlast veroorzaken aan omwonenden. De komst van een hotel voorziet in de wens van de gemeente die bezoekers graag langer in de stad wil 

De klankbordgroep die met de ontwikkelaar praat bestaat uit vertegenwoordigers van de omwonenden, historische verenigingen, ondernemers en culturele organisaties en staat onder voorzitterschap van Gerard de Kleijn, voormalig directeur  van Museum Gouda.

Bij de herinrichting blijven zoveel mogelijk stijlelementen van de kerk in zicht. Zo blijft de kerkvloer bijvoorbeeld geheel intact. De ca. 100 hotelkamers moeten als het ware gaan zweven in de kerkzaal.

Ook moet er ruimte blijven voor een kleinschalig cultuurpodium waar bijvoorbeeld lunchconcerten kunnen plaatsvinden. Gekeken wordt of de kerktoren een uitkijktoren kan worden en of de ruimte voor de ingang van de kerk kan worden ingericht als autoluw plein waar bootjes kunnen aanleggen.

Op 21 mei komt een informatieavond, waar de nieuwe exploitant waarschijnlijk bekend zal worden gemaakt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.