Heen en weer op OMD tussen erfgoed van Gouda tot de Algerabrug

Gepubliceerd op 6 maart 2020 om 11:47

De vele instanties die zich inzetten voor meer bekendheid van ons unieke erfgoed op en aan de getijderivier, gaan ervoor zorgen dat op Open Monumentdag de verbindingen tussen de bezienswaardigheden voor bezoekers nog beter worden. Ook Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders draagt een steentje bij. Zeker vijf historische schepen gaan de verbinding onderhouden tussen de havens van Gouda, Gouderak, Nieuwerkerk, Ouderkerk, Krimpen en Capelle. Over land zorgen oldtimerbussen, een koets en een huifkar voor vervoer naar de historische steenplaatsen, gemalen, molens, kerken, boerderijen en musea. Omdat leermonumenten het thema in 2020 is, worden kinderen uitgedaagd om antwoorden te zoeken op vragen over het erfgoed dat ze kunnen bezoeken. Eén brochure met informatie over de monumenten in het hele gebied van de Hollandsche IJsselregio gaat als leidraad dienen, met info op internet.

Een aantal van vele de instanties en eigenaren die zich inzetten voor het behoud van ons erfgoed, kunnen op zaterdag 12 september wel extra handen gebruiken. We doen een oproep aan mensen die als gastheer/-vrouw een handje willen helpen op een van de locaties. Ook zoeken we naar instanties en bedrijven die financieel of in natura dit drukbezochte evenement, dat moet uitgroeien tot een begrip in de regio, willen sponsoren.

Wie zijn onderneming of instantie graag gelinkt ziet aan de roots van de regio, dagen we daarom uit om in natura of financieel een bijdrage te leveren.

We zijn telefonisch bereikbaar 06-24211751 en met email via contact@hollandscheijsselaltijdanders.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.