KVT-toren krijgt er een stalen broertje bij

Gepubliceerd op 14 februari 2020 om 18:36

De markante watertoren van de ter ziele gegane Koninklijke Verenigde Tapijtenfabriek in Moordrecht kreeg door inspanningen van het creatieve echtpaar Aad en Marijke de Wit in 1994 een woonbestemming. Ze creëerden een expositieruimte op de begane grond en een uniek apartement van enkele etages in de hoge monumentale toren. Omdat ze opzagen tegen de restauratie van het bovenste deel, zetten ze het in 2018 te koop. De nieuwe eigenaar wil er nog drie appartementen in bouwen. Het pand is er hoog genoeg voor en het uitzicht over de IJssel is natuurlijk magnifiek.

Voor de brandtrap werd een oplossing gevonden: een tweede toren van staal aan de achterzijde (rivierzijde) van de toren, die met een brug in verbinding staat met de woontoren. Omdat het om een monument gaat werd de Monumentencommissie geraadpleegd. Het negatieve advies van deze commissie werd door het college van burgmeester en wethouders terzijde gelegd, zodat het plan afgelopen week ter inzage kon worden gelegd.

Het plan voorziet nog steeds in een expositieruimte op de begane grond met een toiletvoorzieningen in een nieuw te bouwen entreegedeelte. Daarboven komen de vier apartementen met ieder aparte etages voor wonen en slapen. De toren is 33 meter hoog.

De ontwerptekening is van BBOHaaglanden.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.