Wie helpt mee de bevolkingsregisters van Midden-Holland toegankelijk te maken?

Gepubliceerd op 29 november 2019 om 17:32

Bevolkingsregisters zijn een onmisbare bron voor mensen die hun familiegeschiedenis in kaart willen brengen. Dat onderzoek wordt steeds meer via internet gedaan. De registers bevatten onder andere de gegevens naam en voornaam, geboortedatum en - plaats en beroep. Ook het adres en eventuele verhuizingen werden bijgehouden. Hiermee geven ze een interessante kijk in het leven van onze voorouders uit de negentiende en begin twintigste eeuw.

Lijkt het u leuk om een handje te helpen bij deze megaklus? Op dinsdag 10 december is er van 14.00-16.00 uur een bijeenkomst in de Steenlandzaal in de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20, Gouda)...

Daar wordt uitleg gegeven over het online platform Vele Handen en over het digitaliseringsproject. Ook kunt u mede-vrijwilligers ontmoeten. Heeft u de beschikking over een laptop? Neemt u die dan mee. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via velehanden@samh.nl. Vele Handen is een online platform dat vraag naar vrijwilligerswerk door erfgoedinstellingen en aanbod van vrijwilligerswerk samenbrengt. De erfgoedinstellingen bieden er gedigitaliseerde scans aan die toegankelijk moeten worden gemaakt. En het grote publiek, de ‘crowd’ helpt hieraan mee, vanuit hun comfortabele omgeving thuis en wanneer het uitkomt. Zo kunnen de collecties op een kortere termijn worden ontsloten.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.