Open Monumentendag leuker dan ooit

Gepubliceerd op 12 september 2019 om 18:42

Open Monumentendag is langs de Hollandsche IJssel nooit zo mooi geweest. Het thema is Plekken van Plezier. En ook al zijn alle plekken historisch misschien niet gebaseerd op dit thema, de manier waarop je deze keer bij die plekken kunt komen vooral via het water maakt het allemaal wel plezant. De historische verenigingen, musea en eigenaren van erfgoed langs het getijdedeel van de IJssel hebben elkaar gevonden en besloten de routing op elkaar aan te sluiten. Dat levert een prachtig parcours op langs de monumenten met schepen, een paardenkoets, huifkar en passagiersschip. Veel meer aanbod dan te behappen is, maar evengoed heel erg leuk. U bent natuurlijk ook welkom als u te voet, met de fiets, auto of eigen boot komt. Ook de busdiensten langs de IJssel hebben haltes in de buurt van de plekken waar activiteiten zijn. Tussen...

Tussen Oudewater en Hekendorp/Goejanverwellesluis, waar een buitentheaterspectakel wordt georganiseerd met als thema de historisch aanhouding van prinses Wilhelmina van Pruisen. Dit belooft zoveel spektakel, dat het wordt bijgewoond door de Commissaris van de Koning Hans Oosters. Het is vanuit Oudewater bereikbaar met een rondvaartboot en de trekschuit.

Er gebeurt te veel om op te noemen. Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders, die alle initatieven, die het erfgoed in de belangstelling zetten, van harte toejuicht, heeft daarom een extra editie van Nieuws Altijd Anders gemaakt om wat orde scheppen. We hebben de interessante plekken op een rijtje gezet.

We blijven daarbij zo dicht mogelijk bij de rivier, zodat alles eenvoudig via de Hollandsche IJssel of zijn dijken bereikbaar is. De meeste aandacht is voor activiteiten die alleen in het Monumentenweekend plaatsvinden, want wilt u zoveel mogelijk zien, dan kunt u exposities die ook op andere momenten te bezichtigen zijn, beter inplannen voor een keertje laten. U heeft dan meer tijd en zeer waarschijnlijk is het dan rustiger.

U kunt het downloaden via onze website

Vijf schepen gaan de hele dag varen, waaronder de Zeldenrust van de Van Waningstichting.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.