Ouderkerker schrijft lijvig boek over de IJssel

Gepubliceerd op 23 november 2018 om 12:33

Afgelopen woensdag ontving de voorzitter van de Ouderkerkse afdeling van schippersvereniging Schuttevaer het eerste exemplaar van Historische Vaartocht over de Hollandsche IJssel, van IJsselmonde tot IJsselstein, uit handen van zijn dorpsgenoot en de auteur Piet Mourik. Het omvangrijke boek met harde kaft  ligt in de winkels, in Streekmuseum Krimpenerwaard en is te koop via uitgeverij Verloop in Alblasserwaard voor € 29,50.

Het kostte Mourik drie jaar om het boek samen te stellen. Hij begon met het idee om te omschrijven hoe Ouderkerk er zo’n honderd jaar geleden uitzag vanaf het water en 'dat liep een beetje uit de hand'. In het boek komen de molen, stoomgemalen, steenfabrieken, scheepswerven en andere industriële activiteiten voorbij. Het is verlucht met foto’s, ansichtkaarten, topografische kaarten en andere illustraties die hij bij zijn navorsingen tegenkwam.

RTV Krimpenerwaard schreef er meer over. Morgenochtend 10.30 uur is Piet Mourik in de uitzending Kijk op Krimpen van Lokale Omroep Krimpen.

Lees meer »

Het boek is te bestellen via de winkel of onze webwinkel


«   »