Vondst van WAK van 6500 jaar oud

Gepubliceerd op 21 november 2018 om 11:53

Werkgroep Archeologie Krimpen (WAK) bestaat uit vrijwilligers die artefacten zoeken en catalogiseren. De leden bewaken het archeologisch erfgoed in Krimpen en Ouderkerk om dit te bewaren voor het nageslacht. Ze maken gebruik van het atelier van Bep Fränzel aan de Oosterstraat. Bab Riem Vis van de IJssel en Lek­streek ging er een kijkje nemen en ontdekte wat voor bodemvondsen deze groep heeft verzameld. De oude scheepshelling van Duyvendijk leverde ook de nodige vondsten op.

Indrukwekkend is de vondst van zo’n 6.500 jaar oud bij de Sliksloot: een bijl, gemaakt van een edelhertgewei. In de prehistorie vertoefden in onze regio Swifterbanters, zo blijkt ook uit het kamp dat in de nieuwe Goudse wijk Westergouwe werd gevonden.

In Het Kontakt schreef Floris Bakker vorig jaar al over deze vondst in een interview met voorzitter Paul in ’t Veld. Die vertelde dat de Schoonhovensche Courant al in 1933 melding maakten van de vondst van botresten, zelfs een schedel. Dit belandde allemaal in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Lees meer »

Geweibijl (foto Rijksmuseum van Oudheden)


«   »