Nieuw hotel in voormalig Weeshuis Spieringstraat

Eind 2019 krijgt Gouda er een stijlvol hotel in de binnenstad bij. Rijksmonument Weeshuis, waar de bibliotheek en het stadsarchief  in huisde en nu alleen nog lunchroom Zoet & Zalig, wordt een hotel met 20 kamers met een restaurant, food- en cocktailbar. Whitehouse Developement voert de herbestemming uit van de panden rond het prachtige hof achter de Sint Jan uit de Gouden Eeuw. In een ander deel worden 22 appartementen gerealiseerd. Het unieke historische karakter wil de ontwikkelaar volledig in tact laten. Lennart en Sharon van Gastel van Museumcafé Gouda en Restaurant LF Gouda de horecagelegenheid exploiteren.

Wethouder van Vugt is er blij mee, maar nog niet tevreden qua hoeveelheid slaapplaatsen in de stad. Hij wil zeker nog 130 kamers in het Goudse om de groeiende stroom toeristen op te kunnen vangen. Hij denkt daarbij aan nieuwbouw bij het station aan het plein tussen het Huis van de Stad en de bioscoop, aan herbestemmen van de Gouwekerk en de Goudse Poort.

Kirsten Spooren van In de Buurt Gouda dook in het verleden van het Weeshuis dat in 1642 werd gebouwd op de plek van het Aalmoezeniersweeshuis uit 1599.

Lees meer »

 


«   »