Wandelen Altijd Anders

Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders wil recreatiemogelijkheden aan de IJssel in kaart brengen en waar nodig verbeteren.

Mocht een link zijn verouderd of vervallen, laat het ons weten. Heeft u zelf suggesties of links die interessant zijn voor bezoeker aan de regio, geeft dit dan door via deze link.

Langeafstand wandelen voor beginners

De ANWB legt keurig uit hoe u dat het beste kunt aanpakken via deze link

 

App met wetenswaardigheden over Montfoort en Oude Linschoten: stadswandelingmontfoort.nl of dorpswandelinglinschoten.nl

Waterverbindingen dienstregelingen

Waterbus Rotterdam-Dordrecht, halte Stormpolder Krimpen aan den IJssel  Voet/Fiets snelvaartverbinding

Gouderak-Moordrecht Auto - Voet/Fiets kopveer

Ouderkerk-Nieuwerkerk Voet/Fiets veerpont

Nieuwerkerk Kortenoord - Scoutinggebouw Zelfbediening Voet/Fiets trekveer

Gouda GOUDasfalt - Veerstal Voet/Fietsveer

Nieuwegein-Vianen Auto - Voet/Fiets kopveer

Nieuwegein Museumwerf - Prins Hendriklaan Voet/Fiets trekveer


Krimpenerwaard

Wandelroutenetwerk Krimpenerwaard ontwikkeld door  Natuur­ en Recreatieschap Krimpenerwaard in samenwerking met het Zuid­Hollands Landschap, de K5­gemeenten, TeVoet, Dienst Landelijk Gebied en het Veenweidepact Krimpenerwaard. 

Sinds 1 mei 2014 maakt het Natuur­ en Recreatieschap Krimpenerwaard onderdeel uit van de Groenalliantie Midden­Holland en omstreken die de gebieden van het Natuur­ en Recreatieschap Krimpenerwaard onderhoudt en toezicht houdt op een goed en veilig gebruik van de openbare voorzieningen.

PDF
Gzh zcardwandelroute krimp site
Download (6 downloads)
PDF
Kw 092014 wandelkaart en legenda nieuw 1
Download (10 downloads)

 

De recreatiekaart is gemaakt in samenwerking met Zuid-Hollands Landschap, gemeente Krimpenerwaard en Veenweidepact Krimpenerwaard. Door op een kader te klikken krijgt u een deelvergroting.

PDF
Recreatiekaart Krimpenerwaard
Download (5 downloads)

Lopikerwaard

Op deze website van de gemeente Lopikerwaard vindt u het veelzijdige aanbod van Lopik en de omgeving. De historische stadjes Oudewater en IJsselstein aan de Hollandsche IJssel zijn via deze routes verbonden.


Recreatie Midden Nederland

Wandelen, fietsen, kanovaren - varen, skeeleren, sloepennetwerk Recreatie Midden-Nederland heeft een uitgebreide site met een routeplanner, recreatieve routes, routenetwerken en apps. Veel aandacht voor de bereikbaarheid van de route(start)punten.

 

De Enge IJssel vormde, voordat de IJsseldam werd aangelegd, met de Kromme IJssel de beginloop van de Hollandsche IJssel als aftakking van de Lek.


Zuidplas

Routekaarten van de gemeente Zuidplas en het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard, in samenwerking met Platform Mooi Zuidplas (wandelwerkgroep Mooi Zuidplas en de Fietsersbond Zuidplas), Recreatieschap Rottemeren, Recreatieschap Hitland en Hart van Holland. www.zuidplasgewoongrenzenloos.nl 

 

PDF
Recreatiekaart Zuidplas Gewoon Grenzeloos
Download (5 downloads)

Recreatiegebied Hitland

Wegwijs in het gebied »