Rondvaarten en wandelingen met gids

De rondvaarten en stadswandelingen in de middeleeuwse stadjes langs de Hollandsche IJssel worden in het toeristenseizoen verzorgd door stichtingen met vrijwilligers die u graag onderweg vertellen waarom ze zo trots zijn op hun stad of wat er voor bijzonders te zien is. Voor actuele informatie, aanvangstijden, prijzen en boekingen kunt u op hun websites terecht, waarvan hier de links staan.


GOUDA

Grachtenvaart

Mooie tochtjes met authentiek schepen van stichting Varend IJsselschip door Goudse grachten worden verzorgd door Reederij de IJsel. 

Informatie ReederijdeIJssel.nl »


Stadswandeling

Stadwandelingen voor groepen in Gouda worden verzorgd door Deze ervaren Goudologen hebben een aantal thema’s waaruit kan worden gekozen.

Informatie en boeken StadswandelingenGouda.nl 

OUDEWATER

Grachtenvaart

Grachtenvaert Oudewater laat u met de Geelbuik genieten van de Hollandsche IJssel en grachten van dit oude stadjes.

Informatie en boeken Geelbuik.nl » 


Trekvaart

De Gouden Eeuw herleeft tussen Oudewater en Hekendorp/Goejanverwellesluis. Op zaterdagen kunt u met de trekschuit van de stichting Varend IJsselschip meevaren over de Hollandsche IJssel. Dit unieke tochtje over de Gouden Eeuw Rivier, waarbij de orginele trekschuit wordt gejaagd met hulp van een Belgisch trekpaard, duurt een uur heen en/of terug.

Informatie en boeken Reederij de IJssel »


Stadswandeling

Een stadwandeling boeken en onder leiding van een ervaren gids op een boeiende manier kennismaken met de historie van de stad Oudewater. 

Reserveren bij het Toeristisch Informatie Punt.


Touwtrein

En wie eens iets anders wil dan een wandeling en ook nog iets van het prachtige buitengebied van Oudewater wil zien kan gebruik maken de TouwTrein; een leuk alternatief.

IJSSELSTEIN

Grachtenvaart

In IJsselstein varen dit jaar weer twee rondvaartboten van Yselvaert door de grachten en over de Hollandsche IJssel. Onderweg overstappen op een volgend boot bij een heuse overtoom.

Informatie en boeken RondvaartenIJsselstein.nl » 


Stadswandeling

Ervaren gidsen vertellen alles over IJsselstein en haar historische monumenten. Tijdens deze ontdekkingstocht kun je ook een kijkje nemen in enkele bijzondere panden. Regelmatig worden themawandelingen georganiseerd, zoals een verlichte of ambachtelijke stadswandeling. 

Informatie en boeken UIT in IJsselstein »