Fietsen Altijd Anders

Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders wil recreatiemogelijkheden aan de IJssel in kaart brengen en waar nodig verbeteren.

Mocht een link zijn verouderd of vervallen, laat het ons weten. Heeft u zelf suggesties of links die interessant zijn voor bezoeker aan de regio, geeft dit dan door via deze link.

Hoe voorkom je dat kinderen het snel zat zijn ANWB heeft handige tips »

Ook voor het onderhoud van e-bikes handige tips »

Waterverbindingen dienstregelingen

Waterbus Rotterdam-Dordrecht, halte Stormpolder Krimpen aan den IJssel  Voet/Fiets snelvaartverbinding

Gouderak-Moordrecht Auto - Voet/Fiets kopveer

Ouderkerk-Nieuwerkerk Voet/Fiets veerpont

Nieuwerkerk Kortenoord - Scoutinggebouw Zelfbediening Voet/Fiets trekveer

Gouda GOUDasfalt - Veerstal Voet/Fietsveer

Nieuwegein-Vianen Auto - Voet/Fiets kopveer

Nieuwegein Museumwerf - Prins Hendriklaan Voet/Fiets trekveer


Krimpenerwaard

 

De recreatiekaart is gemaakt in samenwerking met Zuid-Hollands Landschap, gemeente Krimpenerwaard en Veenweidepact Krimpenerwaard. Door op een kader te klikken krijgt u een deelvergroting.

PDF
Recreatiekaart Krimpenerwaard
Download (5 downloads)

Vier Veren route over Lek en IJssel van Streekfonds Krimpenerwaard en Vrienden van Voetveren. De twee routes Schipper mag ik Overvaren en Heen en Weer Volledig gaan ook over de dijken van getijrivier de Hollandsche IJssel

PDF
Vier verenroute over Lek en IJssel 2018
Download (2 downloads)

Fietsen langs boerderijen in de Krimpenerwaard is van Zuid-Hollands Landschap. Stap op de fiets en ontdek het verschil tussen herenboerderijen, T-vormige en L-vormige boerderijen. U volgt u het riviertje de Vlist.

PDF
Boerderijenroute Krimpenerwaard
Download (4 downloads)

Lopikerwaard

Op deze website van de gemeente Lopikerwaard vindt u het veelzijdige aanbod van Lopik en de omgeving. De historische stadjes Oudewater en IJsselstein aan de Hollandsche IJssel zijn via deze routes verbonden.


Recreatie Midden Nederland

Wandelen, fietsen, kanovaren - varen, skeeleren, sloepennetwerk Recreatie Midden-Nederland heeft een uitgebreide site met een routeplanner, recreatieve routes, routenetwerken en apps. Veel aandacht voor de bereikbaarheid van de route(start)punten.

 

De Enge IJssel vormde, voordat de IJsseldam werd aangelegd, met de Kromme IJssel de beginloop van de Hollandsche IJssel als aftakking van de Lek.

Afbeelding
FIETSEN Lek en Enge IJsselroute
Download (4 downloads)
Afbeelding
FIETSEN Lopikerwaardroute West
Download (6 downloads)
Afbeelding
FIETSEN Lopikerwaardroute Oost
Download (5 downloads)
Afbeelding
FIETSEN Willeskoproute
Download (3 downloads)

Stichtse Rijnlanden

Fietsen langs dijken en gemalen Op deze fietsroutekaart van Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden staat ondermeer de route langs de Lange Linschoten, Oudewater en Papekop (19 km) uit te breiden met Lopik, Jaarsveld, Schoonhoven en Haastrecht weer terug naar Oudewater. (63 km).

PDF
Fietsen langs West Utrecht
Download (1 download)

Zuidplas

Routekaarten van de gemeente Zuidplas en het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard, in samenwerking met Platform Mooi Zuidplas (wandelwerkgroep Mooi Zuidplas en de Fietsersbond Zuidplas), Recreatieschap Rottemeren, Recreatieschap Hitland en Hart van Holland. www.zuidplasgewoongrenzenloos.nl 

 

PDF
Recreatiekaart Zuidplas Gewoon Grenzeloos
Download (4 downloads)

Recreatiegebied Hitland

Wegwijs in het gebied »