PROJECT KIJK | VERBETERING RECREATIEVOORZIENINGEN | 

Meekoppelen recreatievoorzieningen met project Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard (HHSK)

Uitvoering van ondermeer Kansenkaart 26 en 53

Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders (sHIJAA) zoekt naar mogelijkheden om de recreatievoorzieningen te versterken door gebruik te maken van de meekoppelkansen die Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) biedt bij de versterking van de IJsseldijk.

Met name kijkt de stichting naar de mogelijkheid om aanmeerplaatsen en recreatievoorzieningen te verbeteren of te creëren bij de herinrichting van de stukken die worden aangepakt.

We hopen dat het waterschap de kans die we bieden aangrijpt om de IJssel aantrekkelijker voor recreanten te maken.
In verhouding tot de totale KIJK-operatie is dit ook een kleine investering om het leed te verzachten voor dijkbewoners en ondernemers die de te maken krijgen met de ingrijpende werkzaamheden.
 

Heeft u ideeën die de regio voor toeristen en recreanten aantrekkelijker kunnen maken? Neem dan contact met ons op via deze link.

 

Boeleterrein

Het voormalige Boeleterrein in Ouderkerk met insteekhaven en de blauwe kraan die onder industrieel erfgoed valt, biedt een mooie kans om als recreatievoorziening met aanmeerpontons in te richten. Er ontstaat dan een strategisch routeknooppunt.

Tuin- en landschapsontwerpster Marrion Hoogenboom van Eelerwoude heeft in opdracht van sHIJAA  een praatschets gemaakt voor de herinrichting van het Boeleterrein als natuurgebied, met wandelpaden, drijvende aanmeerplekken en de kraan als uitkijktoren dat sHIJAA als meekoppelproject indient.

Mooiweerveer

Tussen het Boeleterrein en de zelling op Klein Hitland kan een mooi-weer-veer komen die de wandel- en fietroutes tussen Rottemeren - kern Nieuwerkerk - Park Hitland en de Krimpenerwaard - Loetbos verbindt.

 

Belevingsvaartocht

29-06-2018

Fotoimpressie voor pers »

Deelnemers Belevingsvaartocht 29-06-2018 »

Belevingsvaartocht in de media »

Voor bestuurders en beleidsmedewerkers organiseerde de stichting vrijdag 29 juni 2018 een Belevingsvaartocht van Capelle naar Gouda om de kansen voor recreatie vanaf het water te aanschouwen. Ook vertegenwoordigers van de andere gemeenten langs de benedenloop van de IJssel, de Provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraaschap Schieland en Krimpenerwaard en gemeentelijk samenwerkingsverband Regio Midden-Holland voeren mee om de uitleg te horen van de plannen.

Lees meer »

Kansenkaart benedenloop in detail »


Rapportage Landschap

In opdracht van Ingenieursbureau KIJK maakten Maaike Rimmelzwaan en Jos van den Hurk van BWZ Ingenieurs en Infram Mobiliteit Ruimte en Water de Rapportage Landschap. Verkenningsfase Dijkversterking Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard. Dit verscheen in juli 2017. Voor wie zoekt naar meekoppelkansen is dit een interessant rapport. 

 

KIJK_OM_BijlageB_bureaustudie_landschap
398 downloads