PROJECTEN |ARMADA

Vaar zondag 24 augustus met ons mee van Capelle naar Gouda!

Laat zien dat de Hollandsche IJssel voor recreanten belangrijk is!

 

Wie met zijn (museum)schip, kruiser, sloep, kano of boot, een stuk wil meevaren richting Gouda volgens het principe zwaan-kleef-aan, volgt vanaf Vuykpark in Capelle aan den IJssel het vlaggeschip.

U kun inhaken achter het vlaggenschip aanvaren tot het tijd is terug te keren naar uw ligplaats. Samen varen is het doel.

 

Vaantjes

De stichting deelt vanaf de vlaggenschapen vaantjes uit, zodat deelnemende vaartuigen herkenbaar zijn en ze zijn meteen een souvenir voor de deelnemers.

 

Op de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel vanuit Utrecht

Vanuit de Jachthaven Marnemoende in IJsselstein vertrekt vlaggenschip Jan Kordaat , een Friese snik uit 1902, om 10 uur. Deze komt rond 12 uur in Oudewater aan waar de gemeente de armada begroeten bij de kom van de pas gerestaureerde Romeijnbrug. Mensen die vanwege de afstand terug willen, kunnen dit moment aangrijpen om te keren, eventueel na een bezoek aan dit prachtige stadje.

Vanaf hier gaat het vlaggenschip verder naar Gouda, waarbij onderweg nieuwe vaartuigen kunnen aanhaken. Rond 14 uur komen we bij Gouda aan.

 

Op getijrivier Hollandsche IJssel vanuit Zuid-Holland

Vanaf het Vuykpark in Capelle aan den IJssel vertrekt om 11 uur vlaggenschip de paviljoentjalk Zeldenrust van de Van Waningstichting, in 1914 gebouwd op de werf van Duyvendijk in Krimpen aan den IJssel. Deze komt rond 14 uur in Gouda aan.

 

Gouda eindpunt

In Gouda worden de deelnemers ontvangen door de gemeente en zal het bestuur op informele wijze een officieel statement maken voor de pers. Waarna een ieder in eigen tempo terugvaart.

Ieder neemt deel voor eigen risico.


Foto uit 2014 van paviljoentjalk Zeldenrust van Van Waning Stichting,het vlaggenschip op het getijdedeel.


Jagen van trekschuit Jan Kordaat die het vlaggenschip is op de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel.

Buitenradar Gouda: zwak windje, mooie wolkenluchten half bewolkt. 14 uur mooi weer!

Affiche armada
76 downloads

In het kader van de privacywetgeving worden de door u verstrekte gegevens uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor u het heeft gegeven.

Contactformulier voor vragen of mededelingen over Armada