Fulcotheater kan nog een theaterseizoen door

Gepubliceerd op 19 maart 2020 om 14:03

De gemeente IJsselstein heeft afgelopen woensdag 18 maart besloten om 677.000 euro subsidie te verstrekken aan de Stichting Fulcotheater, zodat die door kan gaan tot 30 juni 2021. De afspraak is dat er een nieuwe directeur wordt gezocht die Ed Caris moet vervangen. Het college wil nog niet besluiten over het betalen van de overlap die ontstaat bij het inwerken van een nieuwe directeur. Door dit besluit kan de stichting de programmering voor het volgende seizoen gaan maken en ontstaat er een toekomstperspectief.

Eerder dit jaar gaf Caris aan dat de stichting de handoek in de ring wilde gooien, nadat de gemeente had besloten twee ton te korten op de subsidie van eerdere jaren, in plaats van een meerbedrag, waar de stichting om had gevraagd. Het idee van de gemeente om kostenbesparing te bereiken door de bibliotheek bij het theater in te laten trekken, viel niet in goede aarde. Er ontstond een overlegcrisis die ervoor zorgde dat de betrokken wethouder van de zaak werd gehaald en wethouder Bernd Roks met de stichting om tafel ging zitten in een poging de theaterfuncties te behouden.

De nieuwe directeur wordt door de Raad van Toezicht van de Stichting Fulcotheater aangesteld, zo staat in het artikel geschreven door Peter Bekkering in het AD van 19 maart.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.