Werkzaamheden en stremmingen hefbrug Boskoop

Gepubliceerd op 6 maart 2020 om 11:46

In oktober 2019 moest de provincie Zuid-Holland noodmaatregelen nemen om de hefbrug Boskoop veilig te maken. Vanaf mei 2020 vinden aanvullende werkzaamheden plaats, om de brug goed te laten functioneren tot het planmatige onderhoud in 2024. Tijdens de werkzaamheden geldt een weg- en vaarwegstremming. Ook de hefbruggen bij Gouwesluis en Waddinxveen zijn geïnspecteerd. Wanneer de werkzaamheden aan die bruggen plaatsvinden, is nog niet bepaald.

Aannemer Hollandia uit Krimpen aan den IJssel vervangt in mei de kooiladders van de Boskoopse hefbrug en plaatst nieuwe veiligheidshekjes. Kabels worden vervangen en waar nodig een roestwerende laag aangebracht.

In overleg met ondernemers- en belangenorganisaties is bepaald wanneer de werkzaamheden zo min mogelijk hinder voor veroorzaken de omgeving.

In het weekend van 2 en 3 mei is er géén weg- en vaarverkeer mogelijk.

Van 12 juli tot en met 8 augustus is er geen autoverkeer mogelijk. Vaarverkeer kan dan alleen via bloktijden. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met vraag en aanbod van schepen. De bloktijden zijn afgestemd op de bedientijden van de spoorbruggen in Gouda. Fietsers en voetgangers kunnen in de gehele periode gebruik maken van een pontonbrug.

In het weekend van 18 en 19 juli is er helemaal geen weg- en vaarverkeer mogelijk (ook geen bloktijden).

Hefbruggen Gouwesluis en Waddinxveen

Getriggerd door de roestvorming bij de hefbrug Boskoop, zijn ook de hefbruggen in Alphen aan den Rijn en Waddinxveen, geïnspecteerd. De torens van de hefbrug Gouwesluis verkeert in goede staat op wat roestvorming en minder goede bouten na . De maatregelen bij de hefbrug Waddinxveen zijn nog niet helemaal in kaart gebracht, wel moet ook daar de roestvorming worden aangepakt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.