Aanleg de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel gestart

Gepubliceerd op 20 december 2019 om 15:07

Vorige week donderdag 12 december is in Krimpen aan den IJssel officieel gestart met de herinrichting van de Algeracorridor. Wethouder Anthon Timm onthulde het bouwbord voor het project, dat wordt gefinancieerd door Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, de provincie, het Rijk en het waterschap. Daarna werd de eerste paal geslagen voor de fundering van de fly-over die naar de Wethouder Hoogendijktunnel leidt. Deze maand wordt gewerkt aan de fundering van de deze fly-over. De huidige wisselstrook wordt verlegd richting het raadhuis. Door het maken van de fly-over en het verleggen van de wisselstrook, ontstaat aan de noordzijde van de C.G. Roosweg (N210) ruimte voor hoogwaardige bushaltes.

Door het project ‘de Grote Kruising’ neemt Gemeente Krimpen aan den IJssel haar verantwoordelijkheid om de doorstroming op de Algeracorridor te verbeteren. Dit zijn maatregelen voor de korte termijn. Extra maatregelen moeten bijdragen aan de aanpak van de knelpunten op de Algeracorridor. Naast het aanpakken van de Grote Kruising wordt ingezet op maatregelen op langere termijn. zoals het aanpassen van de wegen richting Algerabrug en de inzet van openbaar vervoer en de fiets.

Welke van de maatregelen, waarvoor in totaal 90 miljoen euro is gereserveerd, precies worden toegepast, wordt verder uitgewerkt en uitgezocht in de MIRT Verkenning.

Deze ‚start’ betreft de aanvang van Fase 3, waarbij de nieuwe fietsroute wordt gecrëerd en het autoverkeer over de nieuwe wisselstrook moet gaan rijden,. (www.degrotekruising.nl)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.