Opknapbeurt voor markante Restaurant Zalmhuis

Gepubliceerd op 9 januari 2020 14:52

Het markante Restaurant Zalmhuis in het Capelse Rivium is eind vorige eeuw aan de rivieroever gebouwd door het Capelse echtpaar Rolloos. Het werd geopend door de toenmalige minister Zalm. Ze lieten zich  inspireren door het het uiterlijk van het vroegere Zalmhuis dat in 1905 werd gebouwd met veel Jugendstill-elementen dat aan de oever van de Nieuwe Maas stond, aan de monding van de Hollandsche IJssel. Hier werd ooit de zalm geveild die in grote getalen in de rivier werd gevangen. Het restaurant, dat uitzicht biedt op de Hollandsche IJssel, de Nieuwe Maas en Brienenoordbrug, is inmiddels overgenomen door Herman Hell die de Rotterdamse zaken Van Zanten, Sief en het NRC Café onder zijn hoede heeft. De nieuwe eigenaar geeft het interieur een nu flinke opknapbeurt. De goederenlift, die midden in de zaak de verbinding tussen beide restaurantverdiepingen en de keuken beneden vormt, gaat weg om vanuit het restaurant een beter zicht te krijgen op het water. Er is ook een huisje neergezet voor het roken van de zalm die ze uit Schotland laten komen. Chef-kok Lars Litz, bekend van het programma Herman zoekt chef, wordt verantwoordelijk voor de menukaart. Hell wil er geen dure zaak van te maken, hij wil het qua prijsniveau laagdrempelig houden. In de toekomst krijgt de Waterbus Rotterdam-Dordrecht hier een halte en de autonome Rivium-shuttle die de verbinding onderhoudt met Metro-station Capelsebrug. Begin februari is de heropening van De Zalm.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.