Cold Case in Museum Gouda

Gepubliceerd op 24 januari 2020 om 14:31

Bij archeologische opgravingen rond de Sint Janskerk, in 2017, zijn opvallend veel kinderskeletten gevonden. De grote vraag is: hoe leefden deze Goudse kinderen? En waaraan stierven zij? En hoe kunnen de nieuwste onderzoekstechnieken ons helpen bij het vinden van een antwoord?

Vanaf 22 januari is in Museum Gouda Cold Case Gouda te zien. Deze interactieve familietentoonstelling vertelt het verhaal van deze jonggestorven kinderen. Cold Case Gouda is een initiatief van de gemeente Gouda in samenwerking met TGV Teksten & Presentatie. 

Cold Case Gouda laat de bezoeker, jong en oud, kennismaken met nieuwe technieken in archeologisch en forensisch onderzoek. Een beetje à la populaire series als Crime Scene Investigation en Bones. De tentoonstelling gaat in op vragen als: hoe werkt DNA-onderzoek precies en wat kun je aflezen aan oude botten of tanden?

Stap in de wereld van CSI en wordt zelf onderzoeker!

Centraal in de tentoonstelling staan de vele kinderskeletten die bij archeologische werkzaamheden aan de noordkant van de Sint-Janskerk zijn gevonden. Aan de hand van de vondsten zijn drie portretten gereconstrueerd, zodat de gevonden kinderen een gezicht hebben gekregen.

Het museum is iedere dag open van 11 tot 17 uur. De toegang is € 12,00. CJP € 9,00. Pashouders en kinderen tot en met 17 jaar gratis. Wie ook de Sint-Janskerk wil bezoeken, kan een combiticket kopen voor € 17,00. Er zijn twee ingangen: Achter de Kerk 14 en Oosthaven 9.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.