Meer dan 150 bezoekers bij Rampjaar Symposium

Gepubliceerd op 6 november 2019 om 11:17

Het symposium georganiseerd door de Stichting Oud Hollandse Waterlinie SOHW trok afgelopen vrijdagmiddag meer dan 150 bezoekers naar de Goudse Sint Janskerk. De middag werd geopend door gedputeerde  Willy de Zoete, waarna historicus Luc Panhuysen een inleiding hield over het Rampjaar dat een einde maakte aan de Gouden Eeuw. Andere sprekers lieten zien wat het rampzalige gevolg was van de Franse invasie in 1672.

Werkgroep Vesting Gorinchem wint Waterlinie Prijs

De Waterlinie Prijs was voor de Werkgroep Vesting Gorinchem. De SOHW looft deze prijs ieder jaar uit aan de organisatie die de Hollandse Waterlinie op een effectieve promoot. De prijs is een vaas waarin de symboliek van de Waterlinie wordt verbeeld,  gemaakt door glaskunstenares Petra Roffel.

Carla Vermeend wint fotowedstrijd

De Woerdense fotografe Carla Vermeend won de fotowedstrijd van de SOHW. Het thema was: genieten van de vestingsteden. Carla bracht een vrolijk muzikaal intermezzo van een ensemble op de vestingwallen van Naarden in beeld en dat leverde de eer en 250 euro op. Gerard van Veenendaal won de tweede prijs met een gezellige familiefoto op de wallen. En de Oudewaterse Ria de Wit won de derde prijs met een foto van een boottochtje door Oudewater in de stromende regen.

Een impressie van het symposium op Youtube.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.