Oud-gedeputeerde Han Weber geïnstalleerd als burgemeester Zuidplas

Gepubliceerd op 3 oktober 2019 om 17:57

Op 30 september is Han Weber geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Zuidplas De beëdiging werd verricht door de commissaris van de Koning, Jaap Smit. Han Weber zei in zijn speech: ‘Wat een mooie en slim gelegen gemeente. Centraal gelegen, alles bij de hand, voorzieningen in overvloed. En met zoveel groen, blauw en rust van het landelijk gebied, inderdaad de Watertuin van de Randstad’. ’Zuidplas is een mooie verzameling dorpen vlakbij grote steden. De verschillende karakters van de dorpen geven kleur aan de gemeente’, meent hij.

Han Weber (52) is lid van D66 en geboren en getogen in de haven- en industriestad IJmuiden. Tot voor kort was hij lid van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Als gedeputeerde heeft hij de afgelopen acht jaar ervaring opgedaan met vraagstukken rond natuur, recreatie, bodemdaling, landbouwinnovatie, glastuinbouw en energietransitie. "Deze opgedane ervaring en het opgebouwde netwerk komen mij vast mooi van pas in mijn nieuwe rol als burgemeester", aldus Han Weber.

Han Weber (links) tekent onder toeziend oog van Jaap Smit. De laatste is overigens deze week door de Provincie Zuid-Holand voorgedragen voor een volgende termijn als commissaris van de Koning. (Foto Gemeente Zuidplas)

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.