Burgervader ‘Pieter‘ nieuwe burgemeester van Gouda

Gepubliceerd op 3 oktober 2019 om 17:55

De opvolger van de Goudse burgemeester Mirjam Salet wordt Pieter Verhoeve (38), al acht jaar burgemeester van Oudewater. Althans, hij is aan de Koning voorgedragen door de Goudse gemeenteraad. De jonge SGP-burgemeester, die op de Goudse Driestar pabo heeft gezeten, liet in Oudewater zien dat hij een energiek vertegenwoordiger kan zijn van zijn stad, zeker op gebied van cultuurhistorie. Al is de schaal van Gouda beduidend anders, er zijn wel veel raakvlakken tussen beide Middeleeuwse kernen.

Verhoeve studeerde al op zijn achttiende als docent af en ging daarna rechtsfilosofie studeren in Leiden, wat hij cum laude afrondde. Op zijn 26ste was hij advocaat. Vier jaar later werd hij benoemd tot burgemeester van Oudewater. Omdat hij in al zijn enthousiasme teveel hooi op zijn vork nam, kreeg hij een vorig jaar wel een dip en moest hij zes weken pas op de plaats maken en keuzes maken. Ondermeer afscheid nemen van het voorzitterschap van de stichting Oude Hollandse Waterlinie.

In Oudewater zijn ze niet blij met zijn vertrek. De bij zijn aanstelling jongste burgmeester van Nederland, werd in dat stadje door iedereen omarmd en met Pieter aangesproken. Hij bracht nieuwe energie in de vergrijzende gemeente. Hans Oosters, Commissaris van de Koning van Utrecht, gaat binnenkort in overleg met de Oudewaterse fractieleiders over het profiel van een nieuwe burgemeester voor Oudewater.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.