Zonnepanelen creëren overdekte ruimte op GOUDasfalt

Gepubliceerd op 27 september 2019 om 14:59

Na de succesvolle uitgifte van de obligaties begin dit jaar en de afgifte van de benodigde vergunningen, is door veel vrijwilligers, bedrijven en sponsors hard gewerkt om in totaal 424 zonnepanelen te installeren op de voormalige koudasfaltfabriek in Gouda, nu het bruisende activiteitenterrein GOUDasfalt. Het begon...

Het begon met 76 zonnepanelen op de gebouwen waar vroeger het laboratorium en de kantine in gevestigd waren. Daarna zijn er 348 panelen geplaatst op een dakconstructie op de bestaande betonnen keerwanden. Dit dak is gemaakt van stalen onderdelen van rolbanen uit een Rotterdams kantoorpand: een mooi voorbeeld van duurzaam hergebruik van materialen.

Sinds april is door vrijwilligers gezaagd, geboord, gelast, gesjouwd, gemeten, geschroefd, gepuzzeld en gezwoegd om de zonnepanelen op grote hoogte te installeren, zodat de ZON op GOUDasfalt kan schijnen. Er nu gewerkt aan de afwerking van de installatie. Het mes snijdt aan twee kanten door te kiezen voor deze constructie, want behalve zonneënergie levert het dak een prachtige overdekte ruimte op, die maakt dat meer activiteiten regenproef kunnen worden georganiseerd.

(Foto GOUDasfalt)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.