Symposium over Oude Hollandse Waterlinie in Sint Jan

Gepubliceerd op 18 september 2019 om 14:51

Op vrijdagmiddag 1 november 2019 is het derde jaarlijkse symposium van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Deze keer in de Goudse Sint-Janskerk vanaf 13.30 uur. Vier sprekers staan stil bij de relatie tussen Rampjaar 1672 en de Gouden Eeuw. Het symposium duurt tot ca. 16.15 uur en de inloop is vanaf 13.00 uur. De Sint-Janskerk in Gouda heeft een bezoekersingang onder de toren, Achter de Kerk 2. Vanaf NS-station Gouda is het een kwartiertje lopen. U kunt van de gelegenheid gebruik maken om de Goudse Glazen en rest van de Sint-Janskerk te bezichtigen. Tijdens het symposium presenteert de Stichting Oude Hollandse Waterlinie de winnaars van de Waterlinie Award voor het beste lokale waterlinie initiatief en van de vestingsteden-fotowedstrijd. Toegang is 15 euro. Aanmelden: contact@ohwl.nl onder vermelding van Symposium 2019 en uw contactgegevens.

Het symposium vindt plaats op vrijdag 1 november 2019  van 13.30 tot ca. 16.15 uur. Inloop vanaf 13.00 uur. De Sint-Janskerk in Gouda heeft een bezoekersingang onder de toren, Achter de Kerk 2. Vanaf NS-station Gouda is het ongeveer 15 minuten lopen. In de pauze en na afloop van het symposium kunt u diverse consumpties nuttigen. U kunt van de gelegenheid gebruik maken om de Goudse Glazen en rest van de Sint-Janskerk te bezichtigen.

 

Sprekers

  • Luc Panhuysen spreekt over de gevolgen van de Frans/Duits/Engelse aanval op de Republiek.
  • Tom Hage geeft inzicht in de religieuze aspecten van het Rampjaar. 
  • Sunny Jansen laat zien hoe musea het complexe verhaal van de Hollandse Waterlinies vertellen aan een breed publiek.
  • Christiaan van der Spek beschrijft hoe de relatie tussen steden en garnizoenen was. De honderden, soms duizende soldaten binnen de stadsmuren veroorzaakte de nodig problemen, maar zorgde ook voor veiligheid en bood vele kansen voor handel.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.