Hollandsche IJssel verbindt bezoeklocaties op Open Monumentendag

Gepubliceerd op 29 juli 2019 om 13:54

Het initiatief van Historische Verenigingen Ouderkerk, Krimpen en Capelle aan den IJssel die erfgoedlocaties, musea en oudheidskamers door middel van historische schepen tijdens Open Monumenten dag op zaterdag 14 september nautisch verbinden, wordt uitgebreid met Nieuwerkerk. Ook Gouderak en Moordrecht doen mee. Zodat de geschiedenis van hele benedenloop van de Hollandsche IJssel op die dag in de kijker komt te staan.

De vier museumschepen, die vorige jaren als veerverbinding werden ingezet tussen Capelle, Krimpen en Ouderkerk zullen opnieuw gaan varen tussen genoemde dorpen, maar dit wordt uitgebreid met een veer van de Libra tussen de haven van Ouderkerk en haven Nieuwerkerk Kortenoord. Vanaf Kortenoord zal een oldtimerbusverbinding langs de voormalige steenplaatsen Ver-Hitland, Klein-Hitland en de Oudheidskamer gaan rijden. De dorpen Moordrecht en Gouderak doen ook mee en zijn via reguliere busdiensten bereikbaar. Arriva verzorgt informatie over Openmonumenten Dag op de monitors in de bus.

Via de haltes bij het veer Gouderak-Moordrecht, is een oversteek van de getijdenrivier simpel. Fietsen of wandelen tussen alle locaties waar tussen 10 en 16 uur gidsen klaarstaan, mag natuurlijk ook. De programmaboekjes van alle partijen zijn op elkaar afgestemd en in te zien/verkrijgbaar op de deelnemende locaties. Op deze site volgt begin september meer over de locaties en activiteiten die tijdens Open Monumentendag plaatsvinden. 

Fotocompilatie PR


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.