De Dames dicht, pop up restaurant Daar Buiten open

Gepubliceerd op 26 juli 2019 om 13:53

Het populaire Restaurant & theehuis De Dames op Leefgoed de Olifant aan de Groenendijk in Nieuwerkerk aan den IJssel moet wegens verbouwing een aantal weken in augustus dicht. ’We hadden, zoals gebruikelijk in dit soort gevallen, tijdelijk kunnen sluiten,’ legt bedrijfsleider Erwin de Visser uit, ‘maar we vonden het een grotere uitdaging om onze klanten niet teleur te stellen en een alternatief aan te bieden in De Kas, die normaal voor speciale gelegenheden wordt ingezet. Dit gebeurt in de vorm van een pop up restaurant met een eigen naam ‘Daar Buiten’.

De aanbouw aan het pand van De Dames is inmiddels klaar en nu moeten er muren worden verwijderd en nieuwe geplaatst. De oude toiletgroep maakt plaats voor meer ruimte in de keuken. ‘Die vergroting was hard nodig, want we kregen door de komst van De Kas vorig jaar meer toeloop en dat impliceerde dat de keuken meer capaciteit nodig had. In de aanbouw komt een nieuwe toiletgroep en een garderobe. Aan de voorkant aan de raam krijgen we plaats voor een paar extra tafels’.

Daar Buiten hanteert dezelfde openingstijden als De Dames. Vanwege de verbouwing van de keuken worden de gerechten ook bij De Kas gemaakt. De menukaart is voor deze zomerse locatie, die overigens ook een verwarmd buitenterras heeft, aangepast en zijn er op zondagen speciale fruits de mer-avonden. Het is de bedoeling dat De Dames zondag 25 augustus weer klaar is om gasten te ontvangen en daarmee komt een eind aan Daar Buiten.

Op donderdag 29 augustus wordt ‘s middags de feestelijk de heropening van De Dames gevierd.

Meer hierover vindt u op de site www.leefgoed.nl 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.