Subsidie van Provincie Zuid-Holland voor vergroening

Gepubliceerd op 26 juli 2019 om 19:01

De provincie Zuid-Holland stelt weer subsidie beschikbaar voor projecten die bijdragen aan het behoud van dieren- en plantensoorten die belangrijk zijn voor de natuur in onze provincie, de zogenaamde icoonsoorten. In deze nieuwe subsidieronde kunnen bedrijven, maatschappelijke organisaties en particulieren weer projecten indienen die het leefgebied van deze planten en dieren verbeteren.

Zuid-Holland richt zich op 40 icoonsoorten. Voorbeelden zijn de egel, de argusvlinder en de wilde hyacint. Als het goed gaat met deze soorten planten en dieren, dan gaat het goed met de Zuid-Hollandse natuur. En dat is weer goed voor de mens. Denk aan schoon water om in te zwemmen, verkoelende schaduw van bomen op een zonnige dag of gezonde groenten en fruit. Veel landbouwgewassen zijn afhankelijk van bestuiving door insecten.

Met behulp van de subsidie voor icoonsoorten worden overal in de provincie door lokale partners projecten opgezet. Een voorbeeld is vergroening van een evenemententerrein bij de voormalige asfaltfabriek in Gouda GoudAsfalt.

De provincie ondersteunt bewoners en bewonersgroepen die zelf aan de slag gaan voor de natuur en de icoonsoorten in hun buurt en verdubbelt het bedrag dat via crowdfunding wordt geworven tot een maximum van € 5.000,- per project. Hiervoor werkt de provincie samen met het crowdfundingplatform Voorjebuurt.nl.

Samen met netwerkpartners wi de provincie de spanning tussen economie en ecologie opheffen en uiterlijk in 2050 beschikken over een van de meest gevarieerde en aantrekkelijke leefomgevingen van Europa, waar wonen, werken en recreëren in harmonie zijn met natuur en landschap.

Wilde hyacinth


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.