Veertien terrassen aan de Hollandsche IJssel

Gepubliceerd op 20 juni 2019 om 14:33

In de Buurt Gouda zette vorige week de Goudse terrassen aan het water in het zonnetje, want wie wil er met mooi weer niet aan het water zitten om te borrelen of een hapje te eten? We keken wat verder langs de rivier, want de Hollandsche IJssel komt er in Gouda wel bekaaid af. Van alle kernen blijkt alleen Capelle goed gebruik van de recreatiepotentie van de rivieroever met vier terrrassen.

Voor terrassen aan de getijderivier kunt u op meerdere plaatsen terecht in Capelle, zoals bij Restaurant Perceel, Fuiks eten en drinken, ’t Hooghe Water en De Beren Capelle-Zandrak. In Nieuwerkerk vindt u op Kortenoord Eetcafé Rustwat en molen Windlust, (binnendijks aan de Groenendijk Geen Idee en Restaurant & theehuis De Dames), in Krimpen Café ’t Anker en (bij de molen) Love Russel aan de IJssel. In Ouderkerk Trattoria Casa Caminata).

In Gouda ligt alleen het terras van Rederij de Vrijheid – of moeten we dat een strandtent noemen? – echt aan de rivier, maar daarvoor moeten bezoekers aan Gouda overvaren naar GOUD­asfalt. IJsselhuis Museumhavencafé ligt bij de Mallegat­sluis, alleen een kniesoor roept dat dit niet aan de rivier is. In de stad zelf heeft Anne de Bretagne een terras aan de Gouwe, net als Kampen en Brunel die u iets verder op de historische visbanken serveren. Verder de stad in vinden we nog terrasjes van The Old Inn aan de Turfmarkt en de Kleischuur aan de Turfsingelgracht.

Aan de druk door sloepjes bevaren langere Gekanaliseerde Hollandsche IJssel vinden we wel twee terrassen in Haastrecht (Het Witte Hof en IJsselborgh), maar verder tussen Montfoort en IJsselstein alleen Restaurant Rivers en de nieuwe Beachbar bij Jachthaven Marnemoende. In de stadjes niets aan de oever of op de IJsselkades. Dit moet meer worden. Welke horecaondernemer pakt dit op?


«   »