Met ouderwetse huifkar naar eendenkooi

Gepubliceerd op 10 juni 2019 om 14:23

Met een nieuwe huifkar biedt de Montfoortse boerderij Het Beloken Land mensen met een fysieke beperking en ouderen de mogelijkheid met paard en wagen door de eendenkooi te rijden via een nieuw pad, zonder verstoring van alles wat daar leeft. Zo krijgen ouderen en fysiek beperkten op een ludieke wijze toch een inkijkje in de eendenkooi.

De huifkar is aangekocht met hulp van Platform De Utrechtse Waarden en zo verbouwd dat er rolstoelen in passen. Het Beloken Land biedt daarmee een gezellig dagje uit voor ouderen en fysiek beperkten om ze te laten genieten van het platteland.

Het uitje naar Het Beloken Land haalt mensen uit hun isolement en biedt hen de mogelijkheid elkaar te ontmoeten. Platform De Utrechtse Waarden is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Montfoort, Oudewater, Lopik, IJsselstein en het Hoogheemraadschap. Bij de eerste rit op donderdag 6 juni reden geen ouderen of fysiek beperkten mee, maar de hoogwaardigheidsbekleders Bert de Graaf (hoogheemraad) en de drie burgemeester Pieter Verhoeve, (Oudewater), Laurens de Graaf (Lopik) en Patrick van Domburg (IJsselstein).

Op de foto (FB gemeente Montfoort): drie burgemeesters knippen het lint door voor de eerste rit met de huifkar.


«   »