Arminiusbuste onthuld op Arminiusplein na Arminiusconcert en Arminiuslezing

Gepubliceerd op 3 juni 2019 om 14:10

Het is alles Arminius wat zaterdag de klok slaat in Oudewater. De in Oudewater geboren theoloog Arminius krijgt nu ook een eigen kunstwerk. Els Verseveld en Jos Wensing maakten een gelaagde roestvrij stalen buste van de remonstrant. Dit krijgt een plaats aan het Arminiusplein. 

Op zaterdag 8 juni van 14.30 tot 15.30 uur is er eerst een Arminiusconcert met lezing in het Stadhuis. Bas de Vroome (klavecimbel) en Anneke de Hoop (zang) brengen muziek van Sweellinck en Huygens ten gehore. Professor Van Lieburg van de Volksuniversiteit Utrecht geeft een korte lezing over de Dordtse Synode waar de remonstrantse beweging van de dan al overleden Arminius tot ketters werd bestempeld en de nieuwe staatsgodsdienst de contraremonstrantse leer werd die Arminus’ collega aan de Leidse Universiteit Gomerus voorstond.

De onthulling van de buste op het Arminiusplein staat gepland voor 16.00 uur. Na de onthulling heffen alle betrokkenen het glas in de ernaast gelegen Ontmoetingskerk. Iedereen is welkom. Wie dit alles wil meemaken wordt gevraagd zich aan te melden via arminiusoudewater@outlook.com.


«   »