Jachthaven Marnemoede verdient opnieuw de Groene Wimpel van de Blauwe Vlag

Gepubliceerd op 10 mei 2019 om 10:00

Jachthaven Marnemoende, aan de Hollandsche IJssel, tussen Montfoort en IJsselstein, heeft afgelopen donderdag 9 mei opnieuw van de Blauwe Vlag de Groene Wimpel gekregen. Patrick Poelmann (rechts), voorzitter van de landelijke jury, overhandigde de Groene Wimpel aan mede-directeur Jan Erik Reuvekamp van Marnemoende. Blauwe Vlag jachthavens moeten aan een aantal kwaliteitseisen voldoen, waaronder schone  stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens. De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3.500 stranden en jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied. De Blauwe Vlag is een initiatief van FEE (Foundation for Environmental Education). FEE is een onafhankelijk internationaal netwerk van organisaties uit inmiddels 59 landen die zich inspannen op het gebied van natuur- en milieuvoorlichting. 

Een jachthaven verdient deze wimpel als zij boven op de internationale criteria extra inspanningen gedaan hebben op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en verduurzaming van de jachthaven. Voor Nederland heeft het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid zitting in FEE. De Stichting KMVK voert voor IVN de Nederlandse Blauwe Vlag campagne. 

De Groene Wimpel is een award voor jachthavens die meer doen, denk aan extra maatregelen op gebied van energie- en waterbesparing, duurzaam inkopen, gebruik van duurzame bouwmaterialen, extra afval fracties scheiden en maatschappelijke betrokkenheid. Het is voor het twaalfde jaar op rij dat jachthaven Marnemoende deze wimpel krijgt. Een extra feestje dus bij de opening van het vaarseizoen dat morgen wordt gevierd in de nieuwe Beachbar bij de scheepshelling van de jachthaven met een heus zandstrandje aan de rivier.

 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.