Molen Windlust en Abraham Kroesgemaal open op 11 mei

Gepubliceerd op 1 mei 2019 om 09:48

Zaterdag 11 mei is de Nationale Molen- en Gemalendag. Ook molen Windlust op Kortenoord 3 in Nieuwerkerk aan den IJssel neemt daaraan deel van 10 tot 16 uur, net als het Abraham Kroesgemaal in Moordrecht. Het passagierschip Libra vaart voor die gelegenheid tussen de aanlegsteiger bij de molen en het gemaal. Bezoekers kunnen gratis mee om een kijkje te nemen op beide unieke locaties. Gidsen leiden u rond en vertellen over de geschiedenis en werking.

Bij de molen is een verloting en treedt shantykoor de Moordt Zangers een paar keer op. Rond 12 uur wordt de nieuwe borstelbuil om meel van zemelen te scheiden, officieel in gebruik genomen. De molen is verder het start- en rustpunt van een fietsroute die leidt langs diverse gemalen in de Zuidplaspolder. Deze is verkrijgbaar in de molen.

Theeschenkerij Korenaer en het ernaast gelegen café/brasserie De Rustwat zijn eveneens geopend voor een natje en een droogje met uitzicht over de IJssel. In de molenwinkel is van alles te koop. Mensen die minimaal 15 euro per jaar voor het behoud van de molen willen doneren worden bovendien beloond met het boek “Het is volbracht” waarin de geschiedenis en de restauratie van molen Windlust is beschreven.

In het Abraham Kroesgemaal komt u meer te weten over klimaatverandering of het faalmechanisme van de dijk. De Historische Vereniging Moordrecht en de archivaris van het waterschap vertellen u over de geschiedenis van het hoogheemraadschap. Ook de muskusrattenvangers geven voorlichting.

Aan de kinderen is ook gedacht: ze kunnen klompen verven, popcorn of een lekker ijsje eten. Ze kunnen ook meedoen met de calamiteitenoefening op de dijk. Wilgen tenen vlechten is technisch lastig, maar Ineke Visser geeft deze dag twee workshops: om 10.00 uur en om 13.00 uur. Gratis maar geef je wel snel op, want vol = vol! Aanmelden via communicatie@hhsk.nl.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.