Beste kaasmakers van Nederland: ‘Meer kaas kunnen we niet maken’.

Gepubliceerd op 14 april 2019 om 10:41

Ad, Miep, Wijnand en Claudia de Wit van Montfoortse kaasboerderij De Witte Welle zijn tijdens de jaarlijks terugkerende kaasverkiezing van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders in Bodegraven in het zonnetje gezet. Hun 160 melkkoeien zijn goed voor de melkproductie van de Goudse boerenkazen van 16 kilo die ze maken: zeer romig en smeuïg, gecombineerd met een laag zoutgehalte en zonder geur-, kleur-, of smaakstoffen. Hun kaas verkopen ze deels van huis uit, maar meer dan 90 procent gaat naar supermarkten, speciaalzaken en kaashandelaar Bouter Group. De laatste bracht hun kaas  bij de verkiezing in en won daarmee de award  'Den Besten Cum Laude Overall Winnaar'. Meer kaas zal de familie De Wit niet verkopen nu hun boerenkaas als de lekkerste van Nederland werd beoordeeld. Claudia legt in het kort uit waarom aan Jacomien Voorhorst van Nieuwe Oogst: 'Er was al meer vraag naar onze kaas dan we konden maken.'

Hun winkeltje aan aan Achthoven Oost 7 is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur. Rondleidingen worden er niet gegeven. (Foto Wijnand en Claudia de Wit kaasboerderij-de-witte-welle)

Lees meer »

In de gemeente Oudewater kregen maar liefst drie kaasboerderijen een Cum Laude Award: Kaasboerderij Cromwijk met komijnekaas, geitenboerderij Sik & Blaar uit Papekop met geitenkaas en De Vliethoeve uit Snelrewaard met belegen boerenkaas. Ook bij deze boerderijen kunt u direct kopen. Kaas van De Vliethoeve is ook verkrijgbaar bij de EMTÉ/COOP in Oudewater. Kijk op IJsselstreek ging naar de awardwinnaars toe.

Lees meer »


«   »