Stichting Steenovens Klein-Hitland zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd op 25 maart 2019 om 15:10

Stichting Steenovens Klein Hitland werkt sinds 2014 aan het behoud van de steenovens en zoekt naar manieren om het beschikbaar te stellen voor maatschappelijke activiteiten. Het complex is een rijksmonumenten en het cultuurhistorisch icoon van de Gouden Eeuw Rivier bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Hier zijn de enige overgebleven veldsteenovens waar de beroemde gele ijsselsteentjes werden gebakken. Sinds 2014 wil de stichting de steenovens in goede staat behouden en beschikbaar stellen voor maatschappelijke activiteiten. De stichting zoekt vrijwilligers die willen helpen bij verschillende activiteiten. Praktisch ingestelde mensen die op de eerste zaterdagochtend van de maand van 9 tot 12 uur hun steentje willen bijdragen en in april iedere woensdagavond van 19.30-21.30 uur. De stichting zorgt voor koffie, thee.

De stichting houdt zich ondermeer bezig met het afbikken van ijsselsteentjes uit een slooppand, zodat ze kunnen worden hergebruikt, bijvoorbeeld bij de bouw een miniatuur van een grote oven die daarna gebruikt kan worden als pizzaoven. Ze wil op korte termijn de linker turfschuur inrichten als  bezoekerscentrum, onderhoudswerkzaamheden verrichten, helpen bij het organiseren van activiteiten, zoals een expositie, fotoshoot's, rondleidingen verzorgen tijdens Open Monumentendag, expositieruimte bieden aan deelnemers van de kunstmanifestatie Pinkst’Art tijdens de Pinksterdagen, muziekoptredens, workshops, etc. 

Meer informatie: Theo de Vlaming (voorzitter), st.steenovens.klein.hitland@gmail.com of of tijdens de de activiteiten op woensdag en zaterdag.


«   »