Uitslagen waterschapsverkiezingen

Gepubliceerd op 28 maart 2019 om 15:10

De stemmen van de waterschapsverkiezingen die 20 maart werden gehouden zijn geteld. Op dit moment zijn de onderhandelingen gaande over wie in het dagelijks bestuur gaan plaatsnemen als hoogheemraden. De uitslagen staan hieronder vermeld.

In Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard heeft het de partij Water Natuurlijk 6 zetels opgeleverd. De VVD verloor daarmee zijn eerste plaats, die haalde 5 zetels, gevolgd door de PvdA met 3 zetels. SGP/CU en 50Plus kregen ieder 2 zetels. CDA, AWP en Ons-Platteland ieder 1. Daarnaast kent het schap 8 geborgde zetels van vertegenwoordigers van ondernemers (waarvan 3 uit de agrarische sector) en 1 zetel van beheerders van natuurterreinen.

In Hoogheemraadschap Rijnland won de VVD met 5 zetels, gevolgd door CDA, Water Natuurlijk en PvdA, ieder met 3 zetels. Partij voor de Diere, CU-SGP en 50Plus behaalden er 2 en AWP 1. Daarnaast kent dit schap 8 geborgde zetels van vertegenwoordigers van ondernemers (waarvan 4 uit de agrarische sector) en 1 zetel namens beheerders van natuurterreinen.

In Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden won Water Natuurlijk met 7 zetels, VVD kreeg er 4, CDA en Partij voor de Dieren ieder 3 zetels, PvdA 2 zetels en Waterschapinwonersbelangen, CU, AWP en 50Plus 1 zetel. Daarnaast kent dit schap 7 geborgde zetels die de fractie Landbouw, Natuur en Economie vormen (LNE) waarvan 5 zetels van vertegenwoordigers van ondernemers (waarvan 3 uit de agrarische sector) en 2 zetels van beheerders van natuurterreinen.


«   »