Inspiratiebijeenkomst 15 maart om meer toeristen te trekken met thema Gouden Eeuw

Gepubliceerd op 8 maart 2019 om 11:48

Het thema Gouden Eeuw geeft veel handvatten om de Hollandsche IJssel regio te promoten. De Stichting Oude Hollandse Waterlinie (SOHW) en Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders zitten vol plannen die ze graag delen met ondernemers en overheden. Ze hopen dat bedrijven, instanties en overheden dit oppikken bij de promotie van hun eigen activiteiten, er zelf een invulling aan kunnen geven, of ideeën hebben die de stichtingen kunnen oppakken om daar uitvoering aan te geven.

Voor de pauze presenteren de beide stichtingen zich. Jan van Es en Bernt Feis overhandigen het eerste exemplaar van hun nieuwe wandelboek Vestingsteden van Goud aan burgemeester Petra van Hartskamp van Montfoort, sinds kort voorzitter van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Deze stichting organiseert onder het thema Gouden Eeuw meerdere waterliniewandelingen met als thema Vestingsteden van Goud. De nadruk ligt daarbij niet alleen op vestingwerken maar ook op ander erfgoed uit de Gouden Eeuw. In dit kader houdt SOHW ook een fotowedstrijd.

De Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders, die in mei vorig jaar is opgericht, laat voor de pauze zien op welke manier ze tot een Hollandsche IJssel Community wil komen. Er liggen veel kansen om de vrijetijdseconomie te laten groeien door de toeristische infrastructuur te verbeteren. Mede door nieuwe en betere voorzieningen voor natuurrecreanten, de pleziervaart, en door de herintroductie van de beurt- en trekvaart, die de rivier als Gouden Eeuw Rivier bekendheid moet geven.

Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders heeft de benaming Gouden Eeuw Rivier voor de Hollandsche IJssel gelanceerd. Onder deze vlag krijgt een aantal projecten gestalte die bezoekers naar de regio kunnen trekken.

Deze organisatie wil daarom ook graag binnenkort met ondernemers in de horeca en ander bedrijven en organisaties in de culturele, en recreatievesector om tafel, om te zien hoe het stroomgebied van de Hollandsche IJssel als geheel collectief kunnen promoten door bestaande activiteiten te verbinden of nieuw op te starten.

Na de pauze volgen pitches van mensen en instanties die hun plannen en toekomstbeelden willen inbrengen. Wim Knol pitcht namens stichting Varend IJsseschip (Reederij de IJsel), Paard aan ’t Werk en de Van Waningstichting over de herintroductie van de trekvaart op het gekanaliseerde deel en zeilende museumschepen op het getijdeel van de rivier. Het is de bedoeling dat deze historische schepen in het toeristenseizoen volgens dienstregeling met passagiers gaan varen.

De dagvoorzitter is Benedikte Lampe, beleidsmedewerker cultuur van de provincie Utrecht. Plaats van handeling is vrijdag 15 maart in Oude Stadhuis van Montfoort. De inloop is vanaf 9.30 uur, de bijeenkomst begint 10.00 uur en duurt tot 12.30 uur. Wilt u erbij zijn? Voor meer informatie en aanmelden: contact@ohwl.nl 


«   »