Toon van der Klugt nieuwe dijkgraaf Schieland en de Krimpenerwaard

Gepubliceerd op 21 februari 2019 om 17:44

Loco-dijkgraaf Toon van der Klugt wordt de nieuwe dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. De vacature ontstond na het vertrek van Hans Oosters die commissaris van de Koning in Utrecht werd. Van der Klugt is lid van het algemeen bestuur en al tien jaar plaatsvervangend dijkgraaf. Een selectiecommissie koos hem uit 27 kandidaten. Het is de bedoeling dat hij voor de zomer officieel wordt benoemd bij Koninklijk besluit.

Van der Klugt staat erom bekend dat hij altijd op zoek is naar praktische samenwerking met vooral gemeenten en betrokken burgers en bedrijven. ‘Met oog voor hun deskundigheid en belangen om ondermaatse dossiers of structurele opgaven op te pakken en tot een goed einde te brengen. Dit levert aan het eind van de dag winnaars aan alle kanten op.’

De laatste jaren hield hij zich bezig met het project Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard (KIJK) waarbij Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders zich sterk maakt om langs de rivier nieuwe recreatievoorzieningen te realiseren die kunnen worden geïntegreerd bij de herstelwerkzaamheden. Op verzoek van Van der Klugt zijn al een aantal ideeën ingebracht.

Foto Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.


«   »