Ridderkerkers willen geen brug naar Krimpenerwaard

Gepubliceerd op 20 februari 2019 om 17:43

Tijdens een informatiebijeenkomst in Ridderkerk werd duidelijk dat er aan die kant van de Nieuwe Maas niemand zit te wachten op een brugverbinding met de Krimpenerwaard. Ook wethouder Peter Meij (CDA) is tegen. Voor hem is een tunnel wel bespreekbaar mits die onder de wijk Bolnes doorgaat en gegarandeerd geen geluids- of stankoverlast geeft, meldt RTV Rijnmond.

Rotterdam staat te springen om een verbinding tussen de Esch (Erasmusuniversiteitgebied) en het (Feijenoord)stadiongebied, die vooral voor de gemeente zelf een aantal interne vervoersproblemen oplost. Uitgaande van het beschikbare budget (nog geen half mijard), dan is alleen deze oeververbinding te realiseren. De vraag is of daardoor de drukte op de Brienenoord, waar nu de meeste verkeersongevallen van Nederland zijn, substantieel vermindert.

De oplossing van een tunnel tussen Ridderkerk en Krimpen aan de Lek gaat meer dan het dubbele kosten. De vraag is kan worden gesteld of de oeververbinding een oplossing is voor de drukte rond de Algerabrug. Er komt dan immers een kortere route voor autoverkeer vanaf Gouda richting Dordrecht en dat kon wel eens voor verkeerstoename zorgen op de Algeracorridor. Het enige dat dit kan voorkomen is een tweede verbinding over/onder de Hollandsche IJssel via de groeigemeente Zuidplas, die daar volgens de wandelgangen net zomin als Ridderkerk op zit te wachten en dat maakt de oplossing helemaal onbetaalbaar.


«   »