Dierenambulance Gouda ontfermt zich over hongerige koereiger

Gepubliceerd op 5 februari 2019 om 10:48

Een verzwakte koereiger uit Zevenhuizen werd door de medewerkers van de dierenambulance van Gouda opgevangen. Het dier vertoonde raar gedrag en bleek ondervoed te zijn. Inmiddels kan hij weer zelfstandig eten. Zodra hij op krachten is gekomen wordt hij losgelaten en dan maar duimen dat hij dan snel een gebied vindt met hekrunderen of Schotse hooglanders.

Er komen steeds meer koereigers voor in Nederland, vooral in Zeeland en Overijssel. Ook hier wordt het dier steeds vaker gesignaleerd. De wit met een beetje roze koereiger kennen we vooral van de documentaires over Afrika, waar we ze zien meeliften op buffels en andere grote grazers

Ze azen op de insecten en andere kleine dieren die opschrikken als de dieren waarop ze meeliften passeren. In de Nederlandse wetlands waar runderen worden ingezet om het landschap er natuurlijk uit te laten zien, komen we ze steeds vaker tegen.

Dit meelifttrucje werkt natuurlijk ook ‘s zomers in onze polders, ware het niet dat de melkkoeien hier op stal gaan en de koereigers zelf hun kostje moeten opscharrelen. En daar zijn ze niet op gebouwd.


«   »