Ook Museum Gouda vestigt bezoekersrecord in 2018

Gepubliceerd op 26 januari 2019 om 00:25

Behalve Streekmuseum Krimpenerwaard kon ook Museum Gouda 2018 afsluiten met een mooi jaar. Eind december overhandigde directeur Marc de Beyer daarom een bos bloemen aan de 60.934e bezoeker. Het museum heeft grootse plannen voor 2019 en hoopt dit record te breken. Vanaf dinsdag 29 januari begint Salon 2019 waarbij de top van kunstenaars uit het Groene Hart hun beste werk laten zien. Dit wordt zeer gevarieerd: schilderijen, foto’s, video’s en installaties. Deze expositie duurt tot en met 10 juni.

Er is werk van Jaap van den Berg, Natascha van den Berg, Henri Boere, Henk Boon, Paul Daelmans, Martijn Duifhuizen, Araun Gordijn, Mieke de Haan, Dindi van der Hoek, Annemarie van Hooff, Jelle Korevaar, Sylvia Leeflang, Pim Leefsma, Marus van der Made, Debora Makkus, Henrique van Putten, Suzan Schuttelaar, Harry Stangenberger, Birgitta Sundström Jansdotter, Ruben van Veen, Arjenne Vossepoel, Kees Vossestein, Edwin Vreeken, Petra Werlich en Marlinda Weijers.

De Salon 2019 kent een juryprijs  die goed is voor een solo-expositie in het museum en een publieksprijs waarbij één kunstwerk in het museum mag worden geëxposeerd.

 

Vanaf woensdag 30 januari organiseert de naastgelegen Firma Van Drie een tentoonstelling van kunstenaars die niet geselecteerd werden. Aan 'Antichambre' (de naam van de vroegere wachtkamer van welgestelden) doen 50 kunstenaars mee. Aan het publiek om de twee tentoonstellingen te vergelijken. 'Antichambre' laat schilderijen, foto’s, ruimtelijk werk, keramiek, video’s, sieraden en lampen zien. Anders dan de museumsalon benadert 'Antichambre' de inrichting van de klassieke Salon uit de negentiende eeuw. Met muren van boven tot onder vol kunstwerken wordt de bezoeker ondergedompeld in een totaalkunstwerk, een 'Wunderkammer' van hedendaagse kunst.


«   »