Goudse winkeliers positief gestemd over 2019

Gepubliceerd op 18 januari 2019 om 18:17

Ten opzicht van andere steden met dezelfde omvang heeft Gouda weinig te klagen gehad, meent retailspecialist Johan Weeber in een uitgebreid artikel van DeGouda.nl over de ontwikkeling van de Goudse binnenstad.

De Goudse middenstand blikt dan ook met een tevreden gevoel terug op 2018 en ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. De onderlinge samenwerking binnen de Samenwerkende Ondernemersvereniging Gouda en de positieve relatie met het gemeentebestuur doet daar veel goed aan.

Het groeiende overnachtingsaanbod, de komst van de Cheese Experience en het bredere winkelaanbod stemt hoopvol. Parkeren blijft altijd een issue. Op het verlanglijstje staat niet voor niets uitbreiding van parkeerplaats Klein Amerika en meer parkeerplaatsen voor winkelende fietsers die nu vaak voor gevaarlijke situa- ties zorgen voor de wandelende bezoekers.

Sommige winkeliers vrezen dat er minder belangstelling komt voor het winkelarsenaal als er teveel horeca komt.
Een andere en grotere plek voor de VVV die in de Waag is gevestigd, wordt voorgesteld, omdat de toeristen daar vaak in de rij staan te wachten. Dat is voor de mil- joen bezoekers die de stad trekt, geen beste binnenkomer. Het ontmoedigt mensen informatie te halen. Leuk is om te zien dat de eerste fairtradestraat van Nederland in het Groenendaalkwartier, meer aan promotie wil doen.

Angst voor internet hoeven de winkeliers niet te hebben volgens Weeber, want de concurrentie daarvan is slecht vijf procent. Vergrijzing is een groter probleem. Hij denkt dat halveren van de dure parkeertarieven een belangrijke bijdrage kan leveren om te voorkomen dat steeds meer mensen de dagelijkse boodschappen in omliggende winkelcentra gaan doen waar parkeren gratis is.

Lees meer »


«   »