Grootste Kerstboom in IJsselstein kan nu een stootje hebben

Gepubliceerd op 7 december 2018 om 10:10

Om te voorkomen dat de Grootste Kerstboom van Nederland, opgetuigd rond de zendmast Gerbrandytoren in IJsselstein opnieuw ten prooi valt aan bliksem­inslag, zoals vorig jaar, heeft de organisatie een bliksemexpert ingehuurd. De nieuwe ledlampen zijn robuuster uitgevoerd met minder elektronica. Ze zijn wel feller dan de oude lampen. Ze zijn al opgehangen en worden deze week getest. Zaterdag worden ze feestelijk ontstoken, gevolgd door de eerste stoot, Glennis Grace, die daar zal optreden.

De Gerbrandytoren ziet er straks weer uit als een reuzenkerstboom als de nieuwe lichten worden ontstoken. Vorig jaar sloeg de bliksem in en ging de installatie eraan. Het verzekeringsgeld was niet voldoende om de oude installatie te vervangen.

Donateurs en sponsors brachten het bedrag bij elkaar voor het feestje en de 120 nieuwe felle led-lampen die aan de tuidraden worden opgehangen. De lampen van de nieuwe installatie zijn afgemonteerd door vrijwilligers. Ze worden nu anders geschakeld, zodat niet alles uitvalt bij een nieuwe inslag. Daardoor ziet het knipperpatroon er anders uit, maar is zeker niet minder spectaculair.

Nadat de lampen zaterdag 8 december om 20.40 uur zijn ontstoken, treedt souldiva Glennis Grace op. Vooraf treedt DJ Silvan op die om 19.45 uur begint, gevolgd de lokale volkszanger Dennis Baars en Dansgroep Jos Dolstra.

Lees meer »


«   »