Vier beste restaurants in de Hollandsche IJsselsteden

Gepubliceerd op 6 december 2018 17:12

Smulpapen en lekkerbekken komen culinair aan hun trekken aan de Hollandsche IJssel.  Gault & Millau geeft een gids uit waarin alleen restaurants worden opgenomen die 12 of meer punten halen op hun schaal van 20. Michelin houdt het simpeler, die deelt sterren uit. We zetten de restaurants langs de Hollandsche IJssel die goed scoren even op een rijtje en zien dat onbetwist koploper restaurant Perceel is aan de Capelse Dorpsstraat, die krijgt 16,5 punten van G&M en benoemt chefkok Jos Grootscholten tot Belofte van het Jaar, maar dit is als enige restaurant in de Hollandsche IJsselregio, dan ook de bezitter van een ster bij Michelin.

De andere drie etablissementen zijn:

in het Montfoortse Willeskop restaurant De Schans, die 14,5 punten scoort;

de Oudewaterse Brasserie Joia aan de Havenstraat, die goed is voor een totaal van 13 punten;

Jean Marie aan de Oude Brugweg in onze kaasstad Gouda, die maar net de gids van Gault & Millau haalt met 12 punten.


«   »