Komende weekend zoetwatergetijdekunst Winter op De Zaag

Gepubliceerd op 15 november 2018 om 11:31

Het Krimpens kunstcollectief Stuw-Art laat bezoeker de zoetwatergetijden op een bijzondere manier beleven. In Expositieruimte Zaag 55, in de voormalige machinefabriek van Boele Bolnes, is het veelzijdige werk van Kunstcollectief Stuw-Art te zien.

Onder het genot van een drankje en hapjes kunt u ronddwalen tussen de kunstobjecten, waaronder schilderijen, foto’s, ruimtelijke objecten en installaties.

Buiten neemt de boswachter u mee op pad om u kennis te laten maken met de lokale flora en fauna op de Zaag, waar zelfs bevers actief zijn.

Kunstenaar Leo Jongenotter van Zaag 55 vaart bezoekers in zijn orginele zalmschouw naar het Stormpoldervloedbos in Krimpen aan den IJssel voor een korte rondwandeling.

Voor beide gebieden geldt: laarzen zijn handig, wandelschoenen een must en check het getij voorafgaand aan het bezoek.

De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 16 november om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.00 uur. Op zaterdag 17 en zondag 18 november zijn de openingstijden van 10.00 tot 17.00 uuur

Bezoek ook facebook.com/stuwartkunst en zuidhollandslandschap.nl/routes/spindotterroute

Eiland De Zaag ligt aan de Nieuwe Maas in een zoetwatergetijdegebied en is daarmee zeldzaam in Europa. Het eiland wordt van de Krimpenerwaard gescheiden door de vaarweg Sliksloot / Bakkerskil, die schippers gebruiken om de drukke Nieuwe Maas te omzeilen. De Bakkerskil begint namelijk op het kruispunt waar de Lek (richting Rijn), Noord (richting Maas) en Nieuwe Maas (richting Noordzee) samenkomen en belandt via de Sliksloot(haven) direct in de Hollandsche IJssel.

Leo Jongenotter in de zalmschuit (Foto ©Rob Stolk Concepts)


«   »