Jachthaven Marnemoende klap te boven

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’, wist Johan Cruyff. Dit lijkt zeker te gelden voor de brand die in januari van dit jaar twee grote loodsen in as legde bij de populaire jachthaven Marnemoende tussen Montfoort en IJsselstein. Hierbij gingen tachtig boten in vlammen op, wat voor veel persoonlijk leed zorgde.

Zo konden er dit jaar geen rondvaarten in IJsselstein plaatsvinden, omdat de beide boten verloren gingen van de vrijwilligers die dit verzorgen.

De brand werd veroorzaakt door vlambogen die ontstonden tijdens het plaatsen van zonnepanelen. De herbouw van beide loodsen bood kansen die eigenaar Jan Kromwijk aangreep om een aantal logistieke verbeteringen aan te brengen en er extra activiteiten in onder te brengen. Hij legt bij RTV Utrecht uit dat een loods nu voor opslag wordt gebruikt en de ander om te klussen.

Daarnaast komen er winkels in aan de havenzijde en horeca met een kinderspeelplek aan een strandje aan de Hollandsche IJssel. En voor wie het weten wil: op de daken komen weer zonnepanelen, maar nu van een andere leverancier.

Lees meer »

Foto loodsinterieur website Marnemoende.nl


«   »