Krimpenerwaardse raad akkoord met alternatief bid voor bruglobby

Gepubliceerd op 19 oktober 2018 om 11:25

Uiteindelijk stemden zestien van de 31 raadsleden van Krimpenerwaard voor het aanbod om 700 woningen te bouwen om het proces sneller op gang te krijgen voor een oeververbinding met Ridderkerk. Niet zoals eerder voorgesteld op tweehonderd hectare tussen Lekkerkerk en Krimpen aan den IJssel, maar verspreid over de gemeente. Dit nieuwe voorstel kwam het stand na veel paniek. Raadslid Wisja Pannekoek was het niet eens met het eerdere voornemen en was uit de coalitiepartij VGBK gestapt, waardoor er geen meerderheid voor het oorspronkelijke bid was.

Na veel debatteren ging oppositiepartij Lokaal 1 om en werd een krappe meerderheid bereikt. Wethouder Ria Broere kan nu de lobby inzetten, want geld is er niet en aan de andere kant van het water ligt gemeente Ridderkerk die er iets van zal vinden. Laurent de Wit schreef er uitgebreid over in het AD.

Inwoners in Zuidplas volgen het met argusogen, want om de druk van de Brienenoord te halen ligt een verlenging van de verbinding met Ridderkerkplein richting de A20, die binnekort wordt verbreed, op de loer. Hiervoor zou een nieuwe oeververbinding over IJssel moeten komen.

Lees meer »


«   »