Zotte zaterdag Gouda op z'n Middeleeuws

Gepubliceerd op 18 oktober 2018 om 17:50

Gouda staat komende zaterdag zaterdag in het teken van de Lof der Zotheid van Erasmus, die in Gouda opgroeide. De Zotte Intocht wordt een traditie. Hij begint op het Erasmusplein en loopt via de Aaltje Bakstraat, Lange en Korte Groenendaal naar de Markt, waar om 12.30 uur de burgemeester Erasmus onthaalt op de trappen van het Oude Stadhuys.

In en rond het centrum vinden over gratis activiteiten plaats, zoals Middeleeuwse spelletjes, theaterspectakel, demonstratie zwaardvechten een historische modeshow, teveel om op te noemen. Dit gebeurt bij de Markt, in de Agnietenkapel, het Oude Stadhuys, in Arti Legi, de Sint Janskerk, Achter de Kerk, in de Willem Vroesentuin, de Jeruzalemkapel en het Raoult Wallenbergplantsoen, De Oosthaven en de rest van het centrum doen mee met de feestelijkheden.

Het bijzonder uitgebreide programma staat op de site zottezaterdag.nl

Ook is er een Zotte Zaterdag stadswandeling die op de Markt start om 14 uur. Deelname aan deze wandeling is 4 euro. Een gids van het Goudse Gidsen Gilde, vertelt u ‘onderweg alles’ over Desiderius Erasmus die in Gouda opgroeide als Geert Geerts en een internationaal gerespecteerde geleerde werd.

Lees meer »


«   »