Gobike e-bike-uitleenstation in Capelle Rivium

Gepubliceerd op 11 september 2018 om 09:36

Wethouder Dick van Sluis (rechts) heeft het eerste Capelse Gobike uitleenstation van elektrische fietsen in het vervoersinformatiecentrum (VIC)  Rivum geopend. Het begin van nieuwe ov-ontwikkelingen in de wijk met vooral veel kantoorpanden. Het Capelse Rivium is het meest innovatieve gebied qua openbaar vervoer van Nederland als de onbemande Parkshuttles straks van de busbaan komen om autonoom door te rijden tot de Waterbushalte die volgend jaar komt. Het VIC is iedere donderdag van 12 tot 14 uur opend voor belangstellenden die de ov-ontwikklingen willen volgen. 

Gobike locaties sluiten aan op knooppunten van openbaar vervoer, verschillende P+R locaties en populaire bestemmingen. Reizigers hebben er een flexibele vervoersoptie bij voor de “last-mile” vanaf verschillende vervoersknooppunten.

Andere uitleenstations liggen aan de metrolijnen A, B en C richting De Terp (Capelle) en Binnenhof / Nesselande bij Metro Oostplein, metrostation en P+R Kralingse Zoom, metrostation en P+R Capelsebrug en (metro)station en P+R Rotterdam Alexander. In Krimpen aan den IJssel werd in juni een uitleenlocatie in gebruik genomen bij het busstation.

Gobike wil een fijnmazig netwerk creëren. De uitleenlocaties zijn op drukke en centrale plekken met een goede aansluiting op het OV-netwerk en de P+R plekken. Dit maakt het mogelijk om letterlijk van deur-tot-deur te reizen in het havengebied en Krimpen, Capelle en Schiedam.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.