Veel belangstelling voor Hollandsche IJssel Armada zondag 26 augustus

Gepubliceerd op 18 augustus 2018 om 09:25

De stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders (sHIJAA) heeft heel wat losgemaakt met de oproep aan watersportliefhebbers op om komende zondag aan te haken en mee te varen. De regionale pers pakte de aankondiging en masse op, en alleen daardoor is het al een succes. Het doel is immers meer belangstelling te krijgen voor betere voorzieningen.
 

Zwaan-kleef-aan

Deelnemers varen achter het vlaggenschip, de Friese snikke Jan Kordaat aan, die om 10 uur vertrekt vanaf Marnemoende in IJsselstein of het andere  vlaggeschip, paviljoenschuit Zeldenrust, die om 11 uur vertrekt bij Vuykpark in Capelle aan den IJssel. Aan boord zijn mensen van het bestuur en de pers.
 
De vlaggenschepen zijn herkenbaar aan de vlaggen van de stichting.
 
Beide schepen met hun gevolg komen rond 14 uur in Gouda aan. Voor velen uit IJsselstein zal Gouda te ver zijn, daarom is er om 12 uur een tussenstop in Oudewater waar de optocht wordt welkom geheten door een lid van het Oudewaters college. Volgers kunnen dat als keerpunt gebruiken.
 
Het eindpunt is Gouda waar de vloten samenkomen en worden begroet door de recreatie wethouders Daan de Haas van Zuidplas, tevens bestuurlijk trekker van de stichting, en Thierry van Vugt van Gouda.
 
Het zou leuk zijn als het gezellig druk op het water eindigt. Het halen van Gouda is niet het doel, wel het samen varen.
De stichting wil zo laten zien dat niet alleen beroepsvaart, maar vooral pleziervaart graag gebruik maakt van deze prachtige vaarweg.
 
Zoals het er nu naar uitziet wordt het qua weer een mooie dag »
 

Meer aandacht voor recreatievoorzieningen

Met de armada maakt de stichting het statement dat er verbeteringen moeten komen voor de recreatie op en langs het water en dat de aanleg van meer goed geoutilleerde aanmeerplaatsen noodzakelijk is bij toeristische knooppunten, natuurgebieden en woonkernen om de explosief toenemende hoeveelheid bezoekers veilig en goed te ontvangen en om de huidige recreanten meer kwaliteit te bieden.
 

Opgeven via de site

Wie wil meevaren met zijn boot, kano, sloep of schip kan zich tot en met zaterdag aanmelden via de website van de stichting www.HollandscheIJsselAltijdAnders.nl/projecten/armada. Deelname is gratis.
 

Vaantje voor deelnemers

De aangemelde deelnemers krijgen als ze aanhaken een vaantje vanaf het vlaggenschip.
Via de site kunt u de poster downloaden van het evenement.
 

Wie legt het op beeld vast?

De stichting daagt tevens amateurfotografen, -filmers uit dit evenement vast te leggen en hun opnamen te publiceren via de social media en deze beschikbaar te stellen voor publicatie op deze site van (sHIJAA). De mooiste opnamen worden beloond met de eer.
 
Programma Armada (zwaan-kleef-aan):
10 uur Vertrek achter vlaggenschip Jan Kordaat vanaf jachthaven Marnemoende in IJsselstein
11 uur Vertrek achter vlaggenschip Zeldenrust vanaf Vuykpark in Capelle aan den IJssel
12 uur Tussenstop Jan Kordaat bij kom Romeijnbrug in Oudewater met ontvangst recreatiewethouder Walther Kok van Oudewater
14 uur Aankomst beide vloten aan de IJsselkade aan Veerstal in Gouda met ontvangst door recreatiewethouders van Thierry van der Vugt van Gouda en Daan de Haas van Zuidplas.
 

 


«   »