Nieuwsarchief

Actueel

2020

2019

2018

Oktober 2018

SensationKaas dance-partygangers moeten zich netjes gedragen

Leuk zo’n dance party zaterdag 3 november in de Goudse Gouwekerk om de Goudse kaas te aanbidden, maar de monumentale plek in een woonwijk vraagt wel om wat meer sereniteit dan op een plek die als dansgelegenheid ingericht is.De organisatoren van SensationKaas kondigen een berg maatregelen af, die ervoor moeten zorgen dat het kerkgebouw en de omwonenden het evenement ook als een feestje beschouwen. Bezoekers worden vooraf in kennis gesteld. Als ze niet binnen de lijntjes kleuren, wordt er stevig ingegrepen. En mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan ligt er een uitgebreid evacuatieplan klaar. Het komt er eigenlijk op neer dat iedereen zich, net als normaal, netjes gedraagt en rekening houdt met de buren. Journalist Maarten Molenaar sprak met Jasper Kuin, zodat alle abonnementhouders van de Goudse editie van het AD nu al kunnen lezen wat er allemaal bij een dergelijk Gouds feestje komt kijken.

Lees meer »

Conservator Hans Vogels van Museum Gouda met pensioen

Hans Vogels was 37 jaar lang verantwoordelijk voor de samenstelling van de exposities van Museum Gouda. Van een stoffig museum zag hij het in de tachtiger jaren onder directie van Joke Bruyn Kops veranderen in een modern museum met landelijke alure. Nu gaat Vogels met pensioen en blikt hij terug op zijn werkzame leven samen met Gijs Kool van het AD. Zijn specialiteit was plateel en schilderkunst uit de negentiende eeuw. Zijn opvolger is Ingmar Reesing, die al in mei is gestart om de overgang goed te laten verlopen. Vogels denkt dat zij meer aandacht zal besteden aan haar specialiteit: religieuze kunst. In het artikel vertelt hij over aankoopbeleid en wordt teruggekeken naar de spectaculaire monstransroof in 2012.

Lees meer »

Open dag voor behoud paviljoenschip Zeldenrust

De Van Waning Stichting probeert de historische  binnenscheepvaart op de Hollandsche IJssel en Lek te behouden. Ze houdt daartoe de orginele zeilende paviljoenschuit Zeldenrust in de vaart die in 1914 van de helling gleed bij de werf van weduwe Johannes van Duijvendijk in Ouderkerk aan den IJssel. Zelfs het originele roefje van het schip, dat zand en grind vervoerde, is nog intact. De stichting houdt zaterdag 17 november van 12 tot 15 uur open dag, omdat ze op is zoek naar vrijwilligers en bestuurders. De Zeldenrust voer met als schipper Jacco Pols in augustus als vlaggenschip mee bij de Armada op de Hollandsche IJssel  tussen Capelle en Gouda.

Lees meer »

Fietspad langs Surfplas in Krimpenerhout blijft dit jaar gesloten

De werkwijze en de transportroute van de aannemer die de herinrichting uitvoert van het Krimpenerhout is aangepast en dat maakt het fietspad langs de Surfplas tot het eind van het jaar ontoegankelijk. In Krimpenerhout komt een nieuw speeleiland, een entreegebouw, een groter strand en natuurvriendelijker oevers. Ook worden voorzieningen getroffen die de waterkwaliteit verbeteren. Tegen de lente moet het werk klaar zijn en moet deze kwaliteitsimpuls zorgen voor betere ver- bindingen tussen de gebieden en hun omgeving.

Lees meer »

Winkels Monfoort mogen op zondag open

De ruime meerderheid van de Montfoortse gemeenteraad stemde voor de zondagsopening voor winkels zonder beperkingen qua openingstijden. Een poging van de christelijke partijen om de opening te beperken tot alleen de middag haalde het niet meldde het AD.

Lees meer »