Nieuwsarchief

Actueel

2020

2019

2018

Oktober 2018

Reiger baalt in parfumerie

Neen, geen plastic reiger op dit plaatje. Het was even schrikken afgelopen woensdag in een parfumerie in Gouda toen een blauwe reiger naar binnen wandelde. Toen hij zag dat het geen viswinkel was, sloeg hij zijn vleugels uit om statig naar buiten te vliegen, rakelings langs de schappen en over de hoofden van de geschrokken klanten. Iemand was zo wakker om het op te nemen.

Lees meer »

Raad wil geen villawijk aan Park Hitland

De belangenvereniging van de ’s-Gravenweg is blij met het besluit van de Zuidplassenaarse gemeenteraad om de bouw van vijf villa’s tegen de Golfbaan van het Nieuwerkerkse Hitland Park niet toe te staan. De ontwikkelaar probeerde eerder op die plek een kwart kilometer weg aan te leggen waar tien villa’s van ieder 1000 kubieke meter langs moesten komen.

Lees meer »

Krimpenerwaardse raad akkoord met alternatief bid voor bruglobby

Uiteindelijk stemden zestien van de 31 raadsleden van Krimpenerwaard voor het aanbod om 700 woningen te bouwen om het proces sneller op gang te krijgen voor een oeververbinding met Ridderkerk. Niet zoals eerder voorgesteld op tweehonderd hectare tussen Lekkerkerk en Krimpen aan den IJssel, maar verspreid over de gemeente. Dit nieuwe voorstel kwam het stand na veel paniek. Raadslid Wisja Pannekoek was het niet eens met het eerdere voornemen en was uit de coalitiepartij VGBK gestapt, waardoor er geen meerderheid voor het oorspronkelijke bid was.

Lees meer »

Rattenklemmen in Steinse Groen

Muskusrattenbeheer West- en Midden-Nederland waarschuwt hondenbezitters hun hond niet het water in te laten gaan op plekken waar oranje vlaggen zijn geplaatst. Bij de toegangswegen naar het Steinse Groen zijn ook waarschuwingsborden geplaatst, want daar zijn muskusratten gespot en die vormen een gevaar voor de dijken. Een hond zal er niet aan sterven, maar lijdt wel pijn. 

Lees meer »

Zotte zaterdag Gouda op z'n Middeleeuws

Gouda staat komende zaterdag zaterdag in het teken van de Lof der Zotheid van Erasmus, die in Gouda opgroeide. De Zotte Intocht wordt een traditie. Hij begint op het Erasmusplein en loopt via de Aaltje Bakstraat, Lange en Korte Groenendaal naar de Markt, waar om 12.30 uur de burgemeester Erasmus onthaalt op de trappen van het Oude Stadhuys.

Lees meer »